Župnija Dobova

Birma

golob

Če je zakrament krsta zakrament odpuščanja grehov in božjega posinovljenja, pa je birma zakrament podaritve Duha in vključitev v misijonsko Cerkev.

Birma je okrepitev krsta. Je zakrament polnosti Svetega Duha.

Sveto pismo nove zaveze poroča, da so apostoli krščencem podelili Svetega Duha. Zato Cerkev s posebnim klicanjem prosi, naj na posinovljene otroke pride Sveti Duh z obiljem svojih darov. Birmovalec, ki je navadno škof, položi roko nad vsakega birmanca. S tem nakaže, da je podeljevanje tega zakramenta povezano z apostoli in prvimi Binkoštmi.

Pridi, Sveti Duh,
Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih
in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo.
In prenovil boš obličje zemlje.
 
 
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči.
Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali,
kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

URNIK MAŠ

ŽIVE JASLICE

GALERIJA SLIK

Vabljeni smo, da okrepimo molitev za zdravje, bolnike, zdravstvene delavce, rajne in njihove svojce, blagoslov našega naroda ter konec pandemije. Svete maše z udeležbo vernikov bodo od sobote, 13.2. 2021 možne pod naslednjimi pogoji: V cerkvi je lahko toliko vernikov (vključno z bogoslužnimi sodelavci), kolikor zadoščajo predpisu 1 oseba (ali ena družina ali člani skupnega gospodinjstva) na 30 m2. V naši cerkvi je lahko tako največ »30« vernikov. Udeležba pri svetih mašah je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature ter katerih člani istega gospodinjstva niso okuženi. Vsi prisotni morajo ves čas nositi maske, vzdrževati medosebno fizično razdaljo vsaj 1,5 metra in si pri prihodu ter odhodu razkužiti roke. Verniki se pred sveto mašo in po njej ne smejo družiti ali zadrževati v okolici cerkve. Med sveto mašo je v skladu z vladnim odlokom prepovedano (zborovsko oz. ljudsko oz. solo) petje, vključno s petjem mašnika. Pozdrav miru se opusti. Za nedeljsko sveto mašo se šteje sobotna večerna in do nadaljnjega dve nedeljski ob 8h in 10h; razdelite se tako, da bo lahko sveto mašo obiskalo čim več župljanov. Bodimo solidarni in omogočimo, da lahko sveto mašo obišče vsak kdor si želi. Darujte za svete maše med tednom, takrat so prisotni samo tisti, ki darujejo za sveto mašo; prosim za razumevanje in upoštevanje tega priporočila. Dovoljene bodo tudi pogrebne svete maše; prosim, da se javite tisti, ki ste ob pogrebu najbližjih izrazili željo po sveti maši, da se dogovorimo za dan svete maše.  Župnijska cerkev je odprta za osebno molitev VSAK DAN, po dogovoru možnost, tudi za SVETO SPOVED.

NOVICA